♥ TOTALE UITVERKOOP! LAST CALL!! Verzendingskost aan halve prijs of gratis verzending vanaf € 35,-! ♥

FAQ

Levering pakjesautomaat.

Bij deze optie wordt je pakketje geleverd bij het dichts bijzijnde pakjesautomaat van jou adres.

Wat is lontwol?

Het materiaal dat ik gebruik is lontwol. Dit zijn vezels van wol in één richting gekamd, in de vorm van een lange lontwol. De wolvezels die ik gebruik voor de plaids zijn veelal van het merinoschaap.

Ik wil hierin even heel duidelijk zijn, in al mijn materiaal keuze let ik heel nauwkeurig op het welzijn van de dieren. Zoals eerder vermeld is de herkomst van deze lontwol veelal van merinoschapen uit Nieuw-Zeeland of dichterbij Zuid-Duitsland of zelfs Nederland. De wol komt grotendeels van bij familiebedrijven, vaak al met bestaansrecht over de 100 jaar, waar wol wordt bewerkt en geverfd conform (strenge!) Europese standaarden. Die schapen voelen een beetje als Part of the Family. 

Hoe onderhoud ik mijn breiwerk?

Wassen van lontwol­producten is af te raden. De wol kan daardoor zijn luchtig­heid en zachtheid verliezen en hij kan gaan pillen en pluizen.

Wol heeft een hoog zelf­reinigend vermogen door­dat het van nature lanoline bevat (wolvet). Daardoor is het vuil­afstotend. Je brei­werk buiten aan de lijn laten luchten, liefst op een vries­koude ochtend, is daar­door meestal vol­doende.

Vind je het echter toch nodig om te wassen, houd dan rekening met het volgende. Je kunt je super­dikke brei­werk eventueel laten reinigen bij de stomerij. Of je kunt het zelf op de hand wassen met een zacht wol­wasmiddel zoals Eucalan. Dompel de wol geheel onder in koud tot handwarm water. Zachtjes aandrukken totdat de wol door en door nat is. Maar let op: beweeg de wol zo min mogelijk, anders loop je kans dat hij gaat ver­vilten. Dat wil je niet! Vermijd ook plotselinge temperatuur­veranderingen; ook dat kan leiden tot vervilten.

Wassen in de machine is niet aan te raden. Je hebt dan tijdens het wassen weinig zicht op de voortgang. Gebruik in ieder geval een was­programma voor tere wollen stoffen en een geschikt wasmiddel.

Laat gewassen breiwerk horizontaal drogen. Als je het ophangt vervormt het door zijn eigen gewicht. Druk het water uit de wol, niet wringen! Leg het te drogen op een handdoek op een horizontaal droog­rek.

Levering & Afhaling

Gezien het om volledig handwerk gaat duurt de levering gemiddeld 2 tot 3 weken.

Bij het afrekenen van een bestelling kun je kiezen om je bestelling af te halen.
Dit kan, als de bestelling betaald is, van maandag tot en met zaterdag tijdens de kantooruren op volgend adres:
Garage Vandenbunder
Wagenmakerijstraat 2
8600 Diksmuide.

Als je bij het afrekenen kiest om je bestelling te laten versturen gebeurd dit via bpost met verzekering en ontvangstbevestiging zo zijn beide partijen zeker van de zending. De pakketjes worden als service altijd gratis verstuurd.

Betalingsmogelijkheden 

Betalen is mogelijk via PayPal of Bancontact.
Wil je betalen met Visa of Mastercard dan kun je best een account aanmaken met PayPal en je account koppelen.

 

Bij verdere vragen, neem gerust contact met mij op.
phineknits@gmail.com, +32 494 07 64 42
Phine Knits op facebook of instagram